ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
 ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ
 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 TA ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΜΑΣ
 ΤΑ ΠΡΟΠΡΟΝΗΠΙΑ ΜΑΣ


ekebi.gr
unicef.gr
school.gr

dyslexiacenters.gr 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Θυμάσαι Αι Βασίλη;»

Τα ξωτικά των Χριστουγέννων και τα παιδιά του σχολείου μας σας καλούν στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους που θα πραγματοποιηθεί :
Στις 16 Δεκέμβρη και ώρα 18.30
(για τα παιδιά των Προπρονηπίων)
Στις 18 Δεκέμβρη και ώρα 18.30
(για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και τα παιδιά των Προνηπίων)
   
Πολιτιστικά δρώμενα για γονείς και φίλους στο Μικρό Εργαστήρι
Αγαπητοί γονείς και φίλοι,
Στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε ένα χώρο διαλόγου, έκφρασης και πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους, αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια σειρά πολιτιστικών δράσεων που να απευθύνονται σε σας, τους γονείς. Πρόκειται για κινηματογραφικές προβολές, θεατρικά δρώμενα και μουσικές παραστάσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται Παρασκευή βράδυ (κάθε τρεις εβδομάδες περίπου) καθΆ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Οι μουσικές βραδιές θα περιλαμβάνουν ακούσματα από την ευρύτερη περιοχή της λεκάνης της Μεσογείου με επιρροές από την ethnic και jazz μουσική. Θεατρικά δρώμενα με τεχνικές αυτοσχεδιασμού, δημιουργικού θεάτρου κ.τ.λ, θα παρουσιαστούν επίσης από ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες. Τέλος, μέσα από ποιοτικές ταινίες από τον παλιό και σύγχρονο κινηματογράφο, επιλέξαμε να προσεγγίσουμε καίρια ζητήματα όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις (εγώ και ο άλλος, σχέσεις φύλων, οικογένεια), ψυχοκοινωνικές και μαθησιακές δυσκολίες. Για τις ακριβείς ημερομηνίες και ώρες προβολών και παραστάσεων θα ενημερώνεστε μέσα από την εφημερίδα μας και με ατομικές προσκλήσεις. Η πρώτη δράση ξεκινά με μια κινηματογραφική προβολή αυτή την Παρασκευή, 15/11 στις 21:00 όπου θα προβληθεί η ταινία «Κλίματα Αγάπης» (2006) του καταξιωμένου Τούρκου σκηνοθέτη Νούρι Μπίλγκε Τζεϊλάν. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και σας προσκαλούμε να έρθετε μαζί με τους φίλους ή την παρέα σας.
   
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Ο φόνος ενός άνδρα, ο οποίος απέδρασε από την Αθήνα, σʼ ένα νησί της άγονης γραμμής θα γίνει η αφορμή για να ξετυλιχτεί ένα σκληρό noir μυθιστόρημα.
Στο περιθώριο μιας κοινωνίας σε κρίση, όπου κυριαρχεί η νύχτα με τους ανθρώπους της, οι ήρωες του παλεύουν απεγνωσμένα με τους εφιάλτες που τους στοιχειώνουν.
Τα ναρκωτικά, το εμπόριο λευκής σαρκός, η προστασία από ανθρώπους της νύχτας, μαζί με ανομολόγητα μυστικά, οδηγούν τους ήρωες σε έναν κόσμο που σιγά σιγά τους τραβάει στη δίνη του
Μέσα σʼ αυτό το σκηνικό, ο συγγραφέας, αναζητά αχτίδες φωτός και αισιοδοξίας.

Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου
   
Eπιστημονική Hμερίδα με θέμα:

Πρέπει να υπάρχει Αναλυτικό πρόγραμμα αγωγής και εκπαίδευσης στις ηλικίες 2 - 5 ετών; Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, τι είδους πρόγραμμα, προτείνετε;
Κυριακή 19/ Μαΐου στο πανεπιστήμιο Κρήτης (αίθουσα Μανασσαάκη – Φοιτητικό κέντρο – Βούτες)
   
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Κυριακή 10 Μαρτίου 2013
από 10:30 έως 13:00
Με τη σκέψη ότι οι γειτονιές και οι άνθρωποι όλο και περισσότερο απομονώνονται μέσα στη δίνη της καθημερινότητας, αποφασίσαμε, όπως παλιά, να συναντήσουμε και να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον, σΆ ένα χαρούμενο Καρναβάλι.
Παιδιά, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, μασκαρεμένοι ας βγούμε στους δρόμους σΆ ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα!!!!
Τα παιδιά κάθε σχολείου θα ορίσουν τις ομάδες του καρναβαλιού μας. Οι γονείς θα προσκληθούν σε απογευματινά Εργαστήρια κατασκευής της δικής τους στολής.
Ο χώρος συγκέντρωσης και η έναρξη της παρέλασης θα είναι στο χώρο του 15ου Δημοτικού Σχολείου, οδός Λάππας 63 (πίσω από το Σ/Μ Χαλκιαδάκης επί της οδού Ηρακλή). Ώρα προσέλευσης 10:15 και ώρα έναρξης του Καρναβαλιού 10:30.
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε : Αφετηρία - Λάππας (31ο Νηπιαγωγείο), Οδός Διδώς Σωτηρίου , οδός Τιμοχάρους, στροφή δεξιά προς οδό Ηρακλή, οδός Θ. Ματθαιάκη, οδός Νιηταρά και τερματισμός οδός Ηρακλή (Μικρό Εργαστήρι).
Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει γλέντι και φαγοπότι στην αυλή του «Μικρού Εργαστηρίου» σε ρυθμούς Αποκριάς.
   
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚH ΓΙΟΡΤΗ
ΦΩΣ ΠΑΝΤΟΥ…..
Φως που ταξιδεύει… Φως που μένει…
Φως που απλώνεται… Φως που δεσμεύεται…
Φως που έρχεται… Φως που χάνεται…
Φως που υπάρχει στον καθένα και σίγουρα δεν έχει χαθεί…
Ελάτε μικροί, μεγάλοι στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μας για να παρακολουθήσουμε μία Χριστουγεννιάτικη ταινία μικρού μήκους που θα πραγματοποιηθεί σε δύο διαφορετικές ημέρες. Την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη στις 6.30 το απόγευμα με τα 3 τμήματα του Προνηπίου και το Νηπιαγωγείο και την Παρασκευή 21 Δεκέμβρη στις 6.30 το απόγευμα με τα 3 τμήματα του Προπρονηπίου. Το απόγευμα των ίδιων ημερών θα συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Καλό θα είναι να αγοράσετε τα τρόφιμα μαζί με τα παιδιά και να τα δώσουν τα ίδια.
   
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23/12 ΣΤΙΣ 21.00
ΣΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΥΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗ, ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΝΑΚΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ, ΘΟΔΩΡΗ ΠΙΝΤΖΟΠΟΥΛΟ
   
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/11 ΣΤΙΣ 21.30
ΣΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ NEDA
https://www.youtube.com/watch?v=ioc5n0iz_3c
   
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
   
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Με στημόνι αρχαίους ελληνικούς μύθους και λαϊκές αφηγήσεις
Με υφάδι παραδοσιακά τραγούδια του αργαλειού, νανουρίσματα και παιχνιδοτράγουδα
Το θέατρο του παπουτσιού υφαίνει την ιστορία της Ρηνιώς μιας νεαρής υφάντρας .
   
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στο Μικρό Εργαστήρι η ομιλία του Παιδαγωγού – Συγγραφέα – Σκηνοθέτη Δημιουργό και Εισηγητή του Θεατρικού Παιχνιδιού στην Ελλάδα κ. Λάκη Κουρετζή . Το θέμα της ομιλίας είναι : <<Αποκωδικοποιώντας τις < επιθετικές > συμπεριφορές των παιδιών>>.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι ομιλίες γίνονται χωρίς την παρουσία παιδιών.
   
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

Από την αρχή της δημιουργίας του κόσμου, το παιχνίδι υπήρξε για το παιδί αλλά και για όσους νιώθουν παιδιά, η γέφυρα που ενώνει το πραγματικό με το μαγικό , ένα ταξίδι σε κόσμους φανταστικούς και ελεύθερους !!!
Θυμάμαι, είπε ο παππούς : όταν ήμουν παιδί, αγαπημένα παιχνίδια ήταν αυτά που φτιάχναμε μόνοι μας, αφού η κατασκευή τους αποτελούσε από μόνη της το μεγαλύτερο ίσως παιχνίδι.
Παρακολουθώντας κανείς τα σημερινά παιδιά να βυθίζονται όλο και περισσότερο σε παιχνίδια που τα παρασύρουν σε πλασματικούς κόσμους ίσως η σύνθεσή του παλιού και του νέου χαρίσει στα παιδιά μας την φαντασία που έχασαν.
Έτσι λοιπόν σκεφτήκαμε να οργανώσουμε ένα εργαστήρι κατασκευής – επισκευής – δημιουργίας παιχνιδιού με απλά και λιτά αντικείμενα, δίχως πολύπλοκους χειρισμούς και ηλεκτρονικά κοντρόλ. Με λίγα κουτιά, ένα μικρό τόπι, λίγο σπάγκο και πολλή φαντασία και αγάπη.
Σας περιμένουμε λοιπόν στο εργαστήρι μας γονείς και παιδιά την Τετάρτη 21/12/11 στις 18.00.
   
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΚΟΥΡΕΤΖΗ
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΚΟΥΡΕΤΖΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"
   
ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ
Συνήθως οι Απόκριες γιορτάζονται στο νηπιαγωγείο με μικρά παιδιά ντυμένα μασκαράδες να χορεύουν σε ρυθμούς χορευτικής μουσικής. Μέσα σε αυτό το κλίμα της χαράς και του κεφιού μπορούν να ενταχθούν και οι γονείς.
Προτείνουμε, λοιπόν, μια συνεργασία ανάμεσα σε γονείς που θα σας δώσει την ευκαιρία για δημιουργική δράση και επικοινωνία. Για να πραγματοποιηθεί αυτό θα χωριστείτε σε ομάδες ανάλογα με το τμήμα του παιδιού σας.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ
Τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου ώρα 18.00μ.μ. σας περιμένουμε στο χώρο του Μικρού Εργαστηρίου μαζί με τα αντικείμενά σας και ένα τραγούδι ή ποίημα ή εικόνα που θα έχετε βρει εσείς και θα έχει σχέση με την ομάδα σας και το θέμα σας (π.χ. ομάδα φωτιάς – αντικείμενο – ποίημα ή τραγούδι ή εικόνα).Τη συγκεκριμένη ημέρα θα γίνει με τη βοήθειά μας ένα εργαστήρι προετοιμασίας για όλους τους γονείς. Επειδή όλο αυτό θα είναι μία έκπληξη για τα παιδιά σας, καλό θα ήταν να μην έρθουν μαζί σας στο εργαστήρι.
Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου ώρα 18.00μ.μ. στο χώρο του Μικρού Εργαστηρίου.
Την ημέρα αυτή τα παιδιά θα φορούν τις στολές που θα έχουν αγοράσει.

ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ
   
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ελάτε να δημιουργήσουμε,να ανταλλάξουμε και να προσφέρουμε δώρα μεταξύ μας!!!
Την Δευτέρα 6/12/10 ώρα 6.00 μ.μ. Εργαστήρι με γονείς και παιδιά για την δημιουργίας Χριστουγεννιάτικων κατασκευών. Απαραίτητο εφόδιο η φαντασία !!!
Το Σάββατο 11/12 ώρα 10.00 π.μ. παζάρι ανταλλαγής και προσφοράς.
«Παλιά και αγαπημένα μα όχι ξεχασμένα !!!»
Μπορείτε να μας στείλετε έως και το Σάββατο 11/12 βιβλία και παιχνίδια σε καλή κατάσταση.
Σας περιμένουμε !!!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
   
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
   
ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΧΟΡΟΥ
   
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ
Τσικνοπέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2010 στο "Μικρό Εργαστήρι" με πολύ χορό και τρελό κέφι.
   
ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ
Στις 15 Ιανουαρίου 2010 κόψαμε τη βασιλόπιτα στο χώρο του σχολείου μας με σκοπό τα παιδιά να κατανοήσουν και να λάβουν μέρος στη πραγματοποίηση των εθίμων μας.
   
Φωτογραφιες από τον αποκριάτικο χορό που έγινε στο σχολείο μας την Τσικνοπέμπτη.
   
 

Created by Net Media © 2008 All rights reserved